اشتغال زایی زنان سرپرست خانوار در دنیای امروز، امری بسیار مهم تلقی می شود. در حال حاضر اغلب خانم ها دوست دارند شاغل باشند و زنانی که سرپرست خانوار هستند موضوع اشتغال برای آن ها بسیار حیاتی تر است؛ چرا که آن ها باید هزینه های خود و خانواده خود را تامین کنند. معمولا اعضای خانواده زنان سرپرست خانوار کودکان و سالمندان هستند. و در برخی موارد یک و یا چند نفر از اعضای خانواده ی آنها بیمار هم هستند؛ که این موضوع باعث شده هزینه های ماهانه این خانواده ها نسبت به دیگر خانواده ها بیشتر باشد و تامین کردن هزینه ها فشار بیشتری را به این مادران خواهد آورد.

در ادامه به بررسی مزایای اشتغال زایی و کارمندی و زنان سرپرست خانوار و زنان روستایی خواهیم پرداخت.

مزایای اشتغال زایی زنان سرپرست خانوار

شاغل بودن زنان علل الخصوص زنان سرپرست خانوار برای خود زنان و همچنین خانواده های آن ها بسیار مهم و حائز اهمیت است. از جمله مزایای اشتغال زایی زنان به صورت اختصار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش درآمد خانواده

بدیهی است در صورت شاغل بودن زنان، میزان درآمد یک خانواده افزایش پیدا میکند. این افزایش درآمد باعث میشود که خانواده های آن ها بتوانند زندگی بهتری داشته باشند.

افزایش مهارت های کسب و کار

همواره هر کسی که وارد دنیای کسب و کار میشود ویژگی ها و مهارت های خاصی را  پیدا خواهد کرد. این مهارت ها در زندگی و در نوع ارتباطات هر فردی تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. و از همه مهمتر افزایش مهارت های کسب و کار باعث می شود در آینده، افراد بتوانند کسب و کار خود را راه اندازی کنند.

افزایش اعتماد به نفس

فعالیت های اقتصادی و کسب درآمد رابطه بسیار مستقیمی بر روی اعتماد به نفس دارد. هرچه شما در مجموعه ای که زیباتر، بزرگتر، حرفه ای تر و شما در آن مجموعه احساس مفید بودن و در کل حس و حال بهتری داشته باشید، اعتماد به نفس شما همواره بالاتر خواهد بود. در نتیجه فعالیت شما و نوع نگاه شما به بسیاری از موارد و مسائل بهتر عمل خواهد کرد.

کاهش وابستگی به کمک های دولتی و موسسات خیریه

بسیاری از زنان سرپرست خانوار به دلیل مشکلات بسیار بالایی که دارند، به کمک های موسسات خیریه خصوصی به شدت نیاز دارند؛ اگر زنان سرپرست خانوار بتوانند توانمند شوند و منبع درآمدی مناسبی داشته باشند و یا بتوانند کسب و کار خود را راه اندازی کنند، موسسات میتوانند به افراد بیشتری کمک کنند و در نهایت این فرد کمک های کمتری دریافت خواهد کرد تا بتواند از پس هزینه های ماهانه خود بر بیاید و مبلغی را پس انداز کند.

کاهش فقر در جامعه

فقر در هر جامعه ای بزرگترین سم موجود در آن جامعه خواهد بود. اگر افراد یک جامعه ای در فقر باشند، مشکلات بسیار زیادی برای آن جامعه به وجود خواهد آمد. موسسات خیریه تشکیل شده اند تا به کمک هم بتوانند ریشه فقر را در سراسر جهان خشک کنند. تا همه ی انسان ها بتوانند حداقل شرایط مطلوب برای زندگی را داشته باشند.

خیریه - زنان سرپرست خانوار

مزایای زنان کارمند سرپرست خانوار

مزایای کارمند بودن برای زنان سرپرست خانواده علاوه بر مزایای اشتغال آنها، مزایای دیگری هم دارد. از مهمترین مزایای کارمندی این است که افراد امنیت شغلی بیشتری نسبت به مشاغل آزاد در ابتدای اشتغال خواهند داشت. همچنین در مشاغلی که به صورت کارمندی است، بسیاری از زنان سرپرست خانوار می توانند برای طول زندگی خود برنامه ریزی های بهتری داشته باشند.

حمایت از اشتغال زنان روستایی سرپرست خانوار

اشتغال زنان سرپرست خانوار در روستا تاثیر بسیار زیادی در شرایط اقتصادی و اجتماعی افرادی که در روستا ها سکونت دارند خواهد داشت. در صورتی که میخواهید از اشتغال زنان سرپرست خانوار در روستا ها حمایت کنید میتوانید موارد زیر را انجام دهید.

ایجاد فرصت های شغلی

بسیاری از محصولاتی که در روستا ها تولید می شوند شامل: صنایع دستی، محصولات کشاورزی و دامپروری، شیرینی های محلی، قالی و… است. ما میتوانیم با خرید این محصولات و یا کمک به فروش آن ها فرصت های شغلی بیشتری را در این زمینه ایجاد کنیم.

آموزش و توانمند سازی

ما میتوانیم با برگزاری و ارائه آموزش های مختلف به زنان سرپرست خانوار و دیگر خانم ها و افرادی  که می خواهند برای خود کسب درآمد داشته باشند، آموزش های لازم را ارائه داده و از آن برای قدم برداشتن در این مسیر حمایت کنیم و در صورت نیاز راهنمایی و توصیه های خود را به آنان بگوییم.

ارائه تسهیلات و سرمایه گذاری

بسیاری از زنان سرپرست خانواری که میخواهند کارهای خود را تولید و به فروش برسانند منابع محدودی دارند ما میتوانیم با ارائه وام و تسهیلات مختلفی از آنها حمایت کنیم. همچنین می توانیم با پرداخت مبالغی با آنها شراکت کنیم.

ایجاد شبکه ارتباطی و حمایتی

ما میتوانیم با ارائه شرایط های مختلف ارتباطی و حمایتی از زنان سرپرست خانوار روستایی حمایت کنیم به عنوان مثال می توانید با ارائه مشاوره در زمینه های مختلف کاری آن ها و یا ایجاد شبکه فروش محصولات و تشکیل انجمن های مختلف مانند انجمن های کشاورزی، دامپروری و… حمایت کنیم.

زنان سرپرست خانوار نقش بسیار مهمی در جامعه و اجتماع دارند. آنها با تحمل مسئولیت سرپرستی خانوار در شرایطی که فرد سرپرست مرد خانواده به دلایل مختلف از خانواده غایب است، نقش پررنگی را در حفظ و توسعه اجتماع ایفا می‌کنند. زنان سرپرست خانوار با مدیریت امور خانوادگی، تامین نیازهای اقتصادی و روانی اعضای خانواده و تربیت و تحصیل فرزندان، به پایداری خانواده و جامعه کمک بزرگی می‌کنند.

وجود زنان سرپرست خانوار از لحاظ اجتماعی اهمیت بسیاری دارد. آنها علاوه بر اینکه نقش مهمی در تربیت نسل‌های آینده دارند، می‌توانند به عنوان نمونه‌های قدرتمند و الگوهای الهام بخش برای سایر زنان در جامعه به شمار آیند. ایفای نقش زنان سرپرست خانوار باعث تقویت تصویر مثبت زنان در جامعه، تقویت اعتماد به نفس زنان و تعزیز شکوفایی آنها در حوزه‌های مختلف اجتماعی می‌شود.

باید توجه داشت که حمایت و توجه به نیازها و مشکلات زنان سرپرست خانوار امری ضروری است. ارائه فرصت‌های اشتغال، آموزش و مهارت‌دهی، حمایت مالی و اقتصادی، ایجاد شبکه‌های حمایتی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای آنها می‌تواند بهبود وضعیت زنان سرپرست خانوار و در نتیجه تقویت جامعه و اجتماع به طور کلی را به همراه داشته باشد.