‌‌‌امروز کمک به زنان بی‌سرپرست به یک دغدغه اساسی برای خیرین تبدیل شده است. اگر شما نیز با این دغدغه مواجه شده‌اید بهتر است به‌دنبال راه‌کاری مناسب برای کمک به بانوان بی‌سرپرست باشید تا بتوانید کمی از مشکلات و نگرانی آن‌ها بکاهید.

زنان بی‌سرپرست حتی اگر تحت تکفل نهادهای دولتی باشند، باز هم به‌دلیل شرایط اقتصادی ممکن است نتوانند نیازهای زندگی را به‌طور کامل تامین کنند. این موضوع باعث اهمیت یافتن کمک به آن‌ها شده است. در این مقاله روش‌هایی که با استفاده از آن‌ها می‌توان به بانوان سرپرست خانوار کمک کرد معرفی می‌شوند. برای طی کردن مسیری آسان در این زمینه تا انتهای متن را مطالعه کنید.

چرا ‌‌‌کمک به زنان بی‌سرپرست اهمیت دارد؟

بسیاری از بانوان به‌دلایلی مانند طلاق، فوت همسر یا مشکلاتی که در زندگی زناشویی دارند مجبور به تنها زندگی کردن می‌شوند. در بسیاری از موارد این دسته از خانم‌ها باید از فرزندان خود نیز مراقبت و نیاز آن‌ها را تامین کنند.

با توجه به اینکه موقعیت‌های شغلی برای بانوان کم‌تر است یا اینکه حقوق پیشنهادی به خانم‌ها برای مشاغل معمولی خیلی زیاد نیست، می‌توان تامین مایحتاج را یکی از سخت‌ترین کارها برای بانوان سرپرست خانوار دانست.

درصورتی‌که بانوان نتوانند شرایط زندگی خوبی برای خود یا فرزاندشان بسازند با چالش‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوند. این موضوع آسیب‌های اجتماعی زیادی به‌همراه دارد و برای جامعه بسیار خطرناک است.

به همین دلیل کمک به زنان بی‌سرپرست اهمیت دارد. اینکه بتوانید یک یا چند خانواده‌ را سروسامان دهید علاوه‌بر حس خوبی که ایجاد می‌کند از آسیب‌های آجتماعی نیز می‌کاهد و باعث حفظ بنیان خانواده خواهد شد.

با مطالعه داستان‌های موفقیت از کمک به زنان بی‌سرپرست، متوجه تاثیر این عمل خیرخواهانه و خداپسندانه روی زندگی شخصی افراد می‌شوید. این موضوع قطعا شما را نسبت به کاری که می‌خواهید انجام دهید، مطمئن‌تر می‌سازد. در این شرایط آشنایی با روش‌هایی که برای کمک به بانوان سرپرست خانوار وجود دارد مهم است.

روش‌های کمک به زنان سرپرست خانوار

کمک به زنان بی‌سرپرست

کمک به زنان بی‌سرپرست تاثیر زیادی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد. همیشه که نباید کمک به خانم‌ها مالی باشد بلکه گاهی لازم است شرایطی به‌وجود آورد‌ تا زنان سرپرست بتوانند با کارکردن نیازهای خود را تامین کنند. در ادامه با روش‌های کلی که برای این منظور وجود دارد آشنا می‌شوید.

ایجاد فرصت شغلی برای زنان سرپرست خانوار

کمک به زنان بی‌سرپرست

زنانی که بتوانند با تلاش و پشتکار مایحتاج را تامین کنند، با اعتمادبه‌نفس بیشتری زندگی خود را می‌گذارنند و در تربیت فرزندان نیز موفق‌ترعمل می‌کنند. به همین دلیل یکی از اساسی‌ترین روش‌ها برای کمک به این دسته خانم‌ها، ایجاد فرصت شغلی متناسب با وضعیت آن‌ها است.

مدرن شدن سبک زندگی و پیشرفت جوامع شرایطی به‌وجود آورده که امکان بهره‌مندی از نیروی کار خانم در بخش‌های مختلف افزایش پیدا کرده است. ازاین‌رو ایجاد فرصت شغلی متناسب با موقعیت بانوان بی‌سرپرست، کار چندان دشواری محسوب نخواهد بود.

درحال‌حاضر دولت‌ها و نهادهای مختلف در تلاش‌اند کارگاه‌های تولیدی یا مراکزی تاسیس کنند که امکان کارکردن خانم‌ها در آن‌ها وجود داشته باشد. شما نیز با توجه به موقعیت شهر و منطقه خود، همچنین بوجه‌ای که دارید می‌توانید برای راه‌اندازی این نوع مراکز با راندمان کاری بالا اقدام کنید.

آموزش مهارت به زنان بی‌سرپرست

یکی از روش‌های ایده‌آل برای کمک‌ به زنان بی‌سرپرست ایجاد کارگاه‌های آموزشی رایگان برای آن‌ها است. بانوان می‌توانند با شرکت در دوره‌های مختلف، مهارت خود را برای ورود به بازار کار افزایش دهند.

شرکت در این کارگاه‌های آموزشی باید با توجه سواد یا استعداد هنری انجام شود. از دوره‌های مختلفی که شرکت در آن‌ها برای بانوان سرپرست خانوار کاربردی است می‌توان به خیاطی، قالی‌بافی، ساخت صنایع دستی و حتی کسب مهارت در علوم کامپیوتر اشاره کرد.

برگزاری نمایشگاه مختص به بانوان بی‌سرپرست

کمک به زنان بی‌سرپرست

امروز نمایشگاه‌هایی که در آن‌ها محصولات مختلف با قیمت مناسب عرضه می‌شود، محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند. اگر خانم‌هایی سرپرست خانواری را می‌شناسید که درزمینه‌ای به‌خصوص مهارت دارند، یا قادر به فروش محصولات محلی متنوع هستند، می‌توانید برای آن‌ها نمایشگاه برگزار کنید.

خانم‌های سرپرست خانوار می‌توانند لوازم مختلف ازجمله بافتنی‌ها، عروسک‌های دست‌ساز، صنایع دستی، سوغاتی‌های محلی و خوراکی‌های متنوع را در این‌گونه نمایشگاه‌ها به‌فروش برسانند.

ارائه خدمات مشاوره‌ به زنان بی‌سرپرست

کمک به زنان بی‌سرپرست باید به‌گونه‌ای باشد که کیفیت زندگی آن‌ها را افزایش دهد. خانم‌هایی که به‌ناچار باید نیازهای خود و فرزندان را تامین کنند با چالش‌ها و مشکلات مختلفی روبه‌رو می‌شوند. این موضوع زمینه بروز مشکلات روحی در آن‌ها را افزایش می‌دهد.

ازاین‌رو می‌توان با ایجاد شرایطی برای دریافت مشاوره رایگان، به این دسته از خانم‌ها کمک کرد تا سلامت روح و روان خود را به‌دست بیاورند و با قدرت بیشتری کار کنند. این نوع کمک ارزش معنوی بالایی دارد.

خدمات مشاوره همچنین می‌تواند درزمینه استعدادیابی باشد. اگر بانوان نتوانند در دوره آموزشی مناسب با استعداد خود شرکت کنند، امکان کسب درآمد نیز وجود نخواهد داشت. خدمات مشاوره در این زمینه بسیار کمک‌کننده است.

استخدام بانوان سرپرست خانوار با حقوق برابر

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که بانوان سرپرست خانوار با آن مواجه هستند، تعیین حقوق نابرابر برای آن‌ها است. این مورد نه‌تنها در مقایسه با آقایان، بلکه در برخی موارد در مقایسه با نیروهای کار خانم شاغل در محیط نیز دیده می‌شود.

برخی کارفرماها ممکن است با تصور اینکه زنان سرپرست خانوار مجبور به انجام کار هستند تا امور روزانه خود را مدیریت کنند، کم‌ترین حقوق را برای آن‌ها در نظر بگیرند.

یکی از کارهایی که می‌توان برای کمک به زنان بی‌سرپرست انجام داد، تعیین حقوق منصفانه و کاملا برابر برای آن‌ها است. زمانی که این دسته بانوان بتوانند در شرایطی یک‌سان با دیگران کار کنند، احساس بهتری خواهند داشت و این موضوع از بروز آسیب‌های روحی و ناامیدی نسبت به زندگی در آن‌ها جلوگیری خواهد کرد.

نقش خیریه‌ها در حمایت از زنان بی‌سرپرست

‌‌موسسه‌های خیریه نقش مهمی در ‌کمک به زنان بی‌سرپرست دارند. یکی از رایج‌ترین روش‌های کمک در این موسسه‌ها، عرضه بسته‌های معیشتی بین بانوان بی‌سرپرست است. این روش به‌طور موقت باعث تامین مایحتاج آن‌ها خواهد شد.

این سبدهای معیشتی در هر مناسبت شامل مواد غذایی مختلف هستند. یکی دیگر از خدمات موسسه‌های خیریه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی است تا بانوان با کسب مهارت بتوانند وارد بازار کارشود. همچنین برخی مهارت‌ها امکان کار درخانه و کسب درآمد را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

اشتغال زایی زنان سرپرست خانوار مهم‌ترین خدماتی است که موسسه‌های خیریه ارائه می‌دهند. این مورد به رشد اقتصادی جامع و احساس مفید بودن زنان منجر خواهد شد و در بخش‌های مختلف، آثار مطلوبی برجای می‌گذارد.

خانواده‌هایی که تحت پوشش موسسه خیریه هستند می‌توانند از خدمات درمانی نیز بهره‌مند شوند. این خدمات شامل کمک‌هزینه خرید دارو و استفاده از روش‌های درمانی مختلف است.

موسسه‌های خیریه‌ برای فرزند خانم‌های بی‌سرپرست نیز شرایطی فراهم می‌کنند که امکان تحصیل آسان برای آن‌ها فراهم شود. این خدمات معمولا در قالب بورسیه یا اهدای هدایای غیرنقدی ارائه خواهد شد. موسسه خیریه باران مهر و عاطفه نیکان مجموعه‌ای است که تمام این خدمات را به بانوان بی‌سرپرست ارائه می‌دهد.

جمع‌بندی

کمک به زنان بی‌سرپرست با استفاده از روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. از رایج‌ترین راه‌کارهایی که برای این منظور وجود دارد می‌توان به برگزاری کارگاه‌های آموزشی، ایجاد فرصت شغلی، برگزاری نمایشگاه، استخدام با حقوق برابر و ارائه خدمات مشاوره اشاره کرد.

موسسه‌های خیریه مختلفی وجود دارد که خدمات متنوعی به بانوان سرپرست خانوار ارائه می‌دهند. درصورتی‌که امکان کمک کردن به این دسته از خانم‌ها را ندارید، می‌توانید با موسسه‌هایی مانند باران مهر و عاطفه نیکان همکاری کنید. این مجموعه معتبر درزمینه‌های مختلفی به ارائه خدمات می‌پردازد تا بانوان سرپرست خانوار زندگی راحتی داشته باشند.